הפרלמנט הפורטוגלי דחה בשבוע שעבר את כל הצעות ההחלטה שהמליצו לממשלה להכיר במדינה הפלסטינית, בהצבעה שבה התנגדו מפלגות PSD/CDS, צ'גה (Chega) ויוזמה ליברלית (IL).
מתוך שמונה הצעות החלטה שהוגשו, שש המליצו לממשלה הפורטוגלית להכיר במדינה הפלסטינית. הצעת החלטה של מפלגת צ'גה, שהמליצה לממשלה "שלא להכיר לעת עתה בפלסטין כמדינה ריבונית", הועברה לדיון בוועדה השנייה של הפרלמנט.

באותו אופן טופלה גם הצעת ההחלטה של מפלגת יוזמה ליברלית, שהמליצה לממשלה על "אסטרטגיה מאוזנת ואחראית לקידום פתרון שלום בר-קיימא לסכסוך הישראלי-פלסטיני".
הצעת החלטה נוספת שהוגשה על ידי מפלגת PAN (אנשים, בעלי חיים וטבע), שאינה מתייחסת להכרה במדינה הפלסטינית אלא ממליצה לממשלה "להפעיל מנגנונים דחופים לקליטת ילדים מרצועת עזה הזקוקים לטיפול רפואי מיוחד", אושרה והועברה אף היא לוועדה השנייה. הצעה זו לא זכתה להתנגדות, כאשר מפלגות PSD, CDS-PP וצ'גה נמנעו, ושאר המפלגות, ביניהן המפלגה הסוציאליסטית (PS), תמכו בה.
המפלגות הקומוניסטית הפורטוגלית (PCP), בלוקו דה אסקרדה (BE), ליברה (Livre), PAN, JPP והמפלגה הסוציאליסטית טענו כי ההכרה במדינה הפלסטינית היא פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני, וכי הכרה זו צריכה להתבסס על גבולות 1967 עם בירה במזרח ירושלים.
מפלגת ליברה קראה בהצעת ההחלטה שלה, מעבר ל"הכרה דחופה" במדינה הפלסטינית, גם ל"השעיה מיידית" של הסכם השיתוף בין האיחוד האירופי לישראל.
המפלגה הסוציאליסטית המליצה לממשלה לפעול ל"הכרה מיידית" במדינה הפלסטינית ו"לגייס את הפעולה מול מוסדות האיחוד האירופי כדי שזה יאמץ עמדה משותפת באותו כיוון".
מפלגות צ'גה ו-CDS-PP התנגדו להכרה במדינה הפלסטינית, בטענה שתחילה יש לעמוד בתנאים מוקדמים כמו חיסול חמאס, הסכם הפסקת אש ושחרור כל החטופים שעדיין מוחזקים בידי תנועת ההתנגדות הפלסטינית.
חלק מחברי הפרלמנט מהמפלגה הסוציאליסטית, ביניהם המזכיר הכללי לשעבר פדרו נונו סנטוס, לא נמנעו בהצבעה על הצעות ההחלטה להכרה במדינה הפלסטינית שהוגשו על ידי מפלגות האופוזיציה השונות, והצביעו בעד.