רבקה לנצנר, יבואנית ויזמית בת 70, מספרת על המעבר לפורטוגל ועל הקמת קהילה תוססת של יזמים ישראלים. בראיון מיוחד היא חושפת כיצד החליטה לשנות כיוון בחיים ולתרום מניסיונה לאחרים.
רבקה מובילה קהילה המחברת חיבור ישיר לעצמאיים!
רבקה, ספרי לנו איך הכל התחיל?
“אנחנו בגיל השלישי, בני 70. לפני 5 שנים בעלי העלה רעיון לגיל השלישי לשנות כיוון בחיים. אנחנו עצמאים בארץ, יבואנים של מותג סירים. חיפשנו לאן ללכת והחלטנו על דרום פורטוגל. לא ידענו אם באמת נגור שם, אבל החלטנו לעשות מעשה.”
איך התמודדתם עם חוסר הוודאות?
“אני דוגלת בקודם כל להתחיל ולעשות משהו ואז הדברים מתבהרים. לאחר חיפוש רכשנו דירה, שוב בלי לדעת אם נגור שם או לא. אנחנו דוגלים ב’אל תחשוב, תעשה’ ואז הדברים מתבהרים בהמשך הדרך.”
איך התפתח המעבר שלכם לפורטוגל?
“בהתחלה הגענו פעם בשנה לחודשיים, ואז אחרי זה קצת יותר ויותר. החלטנו שבא לנו לחלק את חיינו חצי בדרום פורטוגל וחצי בישראל, מכיוון שיש לנו נכדים בארץ. הנפש באמת זקוקה לשלווה ולשקט, וחצי מהזמן לחיות בארץ ובפורטוגל הוא מה שהכי התאים לנו.”
מה הוביל אותך להקים את הקהילה של יזמים ישראלים בפורטוגל?
“אני בארץ כבר 20 שנה יושבת ראש קבוצת נטוורקינג עסקית, ואני יודעת כמה אנחנו כעצמאים צריכים קהילה, שיהיה לנו ממי לשמוע, שיהיה לנו את מי לשתף. במיוחד כשאתה בקהילה, אתה גם לא מתייאש, אתה פועל, אתה זז. לדעתי יש המון עצמאים, גם בעלי משפחות עם ילדים ישראלים שגרים בפורטוגל, ובנוסף לדילמות שיש לכל עצמאי, דווקא בפורטוגל יש לאותם העצמאיים דילמות נוספות שאין לעצמאי ישראלי שגר בארץ.”
איך התפתחה הקהילה מאז שהקמת אותה?
“הקמתי קבוצת פייסבוק ‘ישראלים עצמאיים בפורטוגל’ וכן קבוצת ווטסאפ משלימה באותו שם.
מהר מאוד הקהילה צמחה, והיה חשוב להתחיל לסנן, למשל שהקבוצה תהיה באמת עם צביון של ישראלים עצמאיים שחיים בפורטוגל ולא עוד קבוצה בה מצטרפים כולם. הצטרפו במהרה לקבוצת הווטסאפ ישראלים שלא חיים בפורטוגל ולא בעלי עסק,.– מיכל הראל עצמאית ישראלית בפורטוגל הפכה לשותפה בניהול הקהילה, סייעה לנו באמצעות שאלון וסינון לשמור על קהילה איכותית למטרה שבחרנו.”
איזה סוג של פעילויות אתם מקיימים בקהילה?
“אנחנו נוהגים לעשות מפגשי זום באופן תדיר, כי זה חשוב שנראה ובאמת נכיר אחד את השני. פעם או פעמיים בחודש מפגש של שעה ורבע בזום, ויש כל פעם מישהו אחר שגם מגיע ונותן הרצאה על נושא עסקי. בזומים למשל גילו חברים שהם גרים קרוב, התפתחו שיתופי פעולה וכולי. למשל, אחד הדברים שירדנו לעומקו באחד מהזומים האחרונים היה נושא ה-AI שמאוד מסייע לעסקים וכמובן שזה כלי מכפיל כוח שכל עצמאי צריך. אנחנו גם עושים שאלות על נושא מסוים בו כל אחד בתורו משיב, למשל מה הוא חושב שהוא טעה בנושא מסוים וכו’, ואחד לומד תובנות מהשני.”
איך אתם מתמודדים עם נושא הפרסום בקבוצה, הרי כולם עצמאיים 😊 ?
“בכדי שהקבוצה גם לא תהפוך לקבוצת פרסום מבולגנת, כל אחד באופן מסודר על פי תורו יכול לפרסם את העסק שלו. דילמות ושאלות אפשר כמובן להעלות באופן חופשי, ואנשים גם מקבלים תשובות ועזרה.”
מה המטרה העיקרית שלך בניהול הקהילה הזו?
“מיכל ואני עושות את הפעילות פה בפורטוגל בהתנדבות מלאה. המטרה שלנו היא שכל עצמאי ישראלי לא ירגיש לבד ושירגיש חלק, וביחד נצלח לבטח כל אתגר שיש לנו כעצמאיים ובפרט כעצמאיים בארץ חדשה.”
רבקה לנצנר מוכיחה שגיל הוא רק מספר גם בגיל השלישי כשמדובר ביזמות וביצירת קשרים. הקהילה שהקימה בפורטוגל היא עדות חיה לכך שעם קצת אומץ והרבה נחישות, אפשר ליצור בית שני לא רק לעצמך, אלא גם לאחרים מוזמנים להיות חלק לעזור ולהיעזר בקהילה המופלאה .נושא הזום הבא של הקהילה יעסוק “בנושא מיסוי ברילוקיישן ,ניתוק תושבות” והרבה דברים שלמעטים באמת יש תשובות עליהם בשאר המקומות – וכל הטוב הזה הוא לכם העצמאיים הישראלים שבפורטוגל !