דסקטופ

מובייל

״רומן אברמוביץ' הוא אזרח פורטוגלי מאז אפריל״

״רומן אברמוביץ' הוא אזרח פורטוגלי מאז אפריל״ כך עולה מתחקיר העיתון פובליקו בפורטוגל הבוקר, בכתבה שלא מחמיאה במיוחד לחוק המגורשים אשר בימים אלו גורמים בפורטוגל מבקשים לרסן חרף העובדה שאין עדיין ממשלה מתפקדת עד אחרי פבואר.

תאריך  הכתבה: 18 לדצמבר שעה 11:44 , מרדכי (מוטי) שאבי,  מנכ״ל איזי נשיונלי וחדשות פורטוגל

״מיליארדר רוסי התאזרח במסגרת חוק הלאום כיהודי ספרדי. דפי הוויקיפדיה שלו נערכו על ידי חבר בקהילה היהודית בפורטו.״

אישור חיוני לתהליך הינו אישור הכרה על ידי אחת מהקהילות פורטו או ליסבון (מדריך מפורט אודות התהליך לקבלת אזרחות  ודרכון פורטגלי בעמוד זה), בעזרת אישור זה אשר הוגש בלשכת הרישום המרכזית , בליסבון  ובמשרד המשפטים (בעל הסמכות להעניק אזרחות) ב-16 באוקטובר 2020 והסתיים, טיפול בקשת הנטורליזציה הגיעה לסיומו המוצלח. ב-30 באפריל האחרון. הכל במסגרת חוק הלאום, המאפשר לצאצאי העדה הספרדית לשעבר לקבל אזרחות.

הנה קצת מידע על הסבים והסבתות של האוליגרך הרוסי מתוך עמוד הויקיפדיה שלו. לפי הגרסה האנגלית והפורטוגזית של העמוד של רומן אברמוביץ', סבו וסבתו מצד אמו, וסילי מיכאילנקו ופאינה בוריסובנה גרוטמן, נולדו באוקראינה. פאינה מצאה מקלט בעיר הרוסית סרטוב, בראשית ימי מלחמת העולם השנייה, עם בתה אירינה, אמו של רומן, שהייתה אז בת שלוש.

הסבים והסבתות מצד אבא, נחמן ליבוביץ' וטטיאנה סטפנובנה אברמוביץ', היו יהודים בלארוסים, "בעלי כינויים ממוצא ספרדי". לאחר המהפכה הקומוניסטית והקמת ברית המועצות עברו לליטא. עם סיפוחה של ארץ זו על ידי משטר מוסקבה בשנת 1940, המשפחה הופרדו ונשלחה לסיביר הרוסית למחנות עבודה. כאן נפטר נחמן ליבוביץ' ב-1942.

על פי תחקיר העיתון הויקיפדיה של רומן אברהמוביץ הונדס לטובת המצווה

לאחרונה דפי הוויקיפדיה הפורטוגלית והאנגלית של אברמוביץ' שונו בצורה שיקשרו את. מקורו כצאצא ספרדי. ומי שערך אותם, והוסיף את הנתונים הללו, היה הארכיאולוג והמוזאולוג הפורטוגלי הוגו מיגל ואז, חבר הקהילה היהודית של פורטו (CJP) ונשיא מוזיאון השואה של פורטו (MHP).

חלל הממוקם ברחוב Rua do Campo Alegre, שנפתח לציבור ב-5 באפריל השנה, כאשר הבעלים של צ'לסי הוא אחד הספונסרים הראשיים של המרכז למורשת השואה.

בין ה-8 ביוני ל-25 בנובמבר 2021, הוגו מיגל ערך את פרופיל הויקיפדיה של אברמוביץ' במשך 18 פעמים.

ביום הראשון הוא הכניס נתונים על הסבים והסבתות של המולטי-מיליונר, שכללו גם את "המוצא הספרדי" של שמות המשפחה של הסבים והסבתות מצד האב. נתונים ספציפיים אלה יוסרו מאוחר יותר במהדורה האנגלית, ב-13 בספטמבר, על ידי משתמש המזוהה כ"הפארסי".

אחד מהקישורים שתמכו בהקשר של אברהמויץ כצאצא ספרדי כמקור בערך הויקיפדיה על שמו מסתמך על כתבה מהאתר vk spy שפורסמה בתאריך ה-22/04/2019

https://vk-spy.ru/tr/psychology/roman-abramovich-biografiya-sostoyatelnogo-muzhchiny/

עיתון פובליקו Publico מגיע לרוודים של ״קונספירציה״

״הקשר של אברמוביץ' לקהילה היהודית בפורטוגל העמיק עוד יותר לאחרונה, בפרט ל-CJP.

ביוני השנה, באירוע שקידמה אירוע הקהילה היהודית של פורטו ושל בני ברית (ילדי הברית בעברית, ארגון שנוסד בניו יורק ב-1843, בעל מבנה דומה לבונים חופשיים ,  הוקרא הודעה של רומן אברמוביץ', כאחד מ"הנדיבים" של הקהילה היהודית הפורטוגלית.״

 

״שר המדינה והכלכלה, פדרו סיזה ויירה, השתתף גם הוא באירוע באמצעות הודעת וידאו, בה דיבר על המורשת העולמית של יהודי פורטוגל.״

בדף הוויקיפדיה של אברמוביץ', האיל מופיע גם כ"אחד הנדיבים העיקריים של הקהילה היהודית הפורטוגלית ושל בני ברית הבינלאומית פורטוגל". לאחרונה, במאמר שפרסם בספטמבר העיתון הישראלי ג'רוזלם פוסט, מוזכר שהמולטי-מיליונר תרם כסף "למגוון מטרות" ברוסיה, בריטניה, ארה"ב, פורטוגל וישראל.

אברמוביץ' הוא כיום יהודי בולט ברוסיה. הוא יושב ראש פדרציית הקהילות היהודיות במדינה (תומך של הנשיא, ולדימיר פוטין) ומנהל המוזיאון היהודי ומרכז הסובלנות, שנפתח במוסקבה בנובמבר 2012 על ידי נשיא רוסיה. המוזיאטן נפתח בהשקעה של 44 מיליון יורו, שמומנה ברובה על ידי אברמוביץ' ואוליגרכים יהודים רוסים אחרים.

בשנת 2018, אברמוביץ' נכלל במה שמכונה "רשימת הקרמלין" שפרסמה משרד האוצר האמריקני, אשר פירטה אוליגרכים ופוליטיקאים רוסים בעלי תפקיד משמעותי בכלכלת המדינה וקשורים לכאורה לפוטין. צירוף מקרים או לא, באפריל אותה שנה פגה אשרת השהייה שלו בבריטניה ולא חודשה.

מצב שהתרחש חודש לאחר ההרעלה הכפולה של הסוכן החשאי הרוסי לשעבר סרגיי סקריפל ובתו, בסולסברי, אנגליה. הפשע, המיוחס לממשלת פוטין (ושהאחרון מכחיש), הגביר מאוד את המתח ביחסי אנגלו-רוסיה ואברמוביץ' יהיה אחד הקורבנות.

Visaless בבריטניה פנה המולטי-מיליונר לישראל, שהעניקה לו אזרחות כבר במאי 2018. "הוא [אברמוביץ'] הגיש בקשה לאישור הגירה, מסמכיו אומתו בהתאם לחוק השבות [המקנה את הזכות של מגורים ואזרחות לכל יהודי שרוצה להגר לישראל] ונחשב זכאי", הסביר משרד הפנים של המדינה. בעלי דרכון ישראלי יכולים להיכנס לבריטניה ללא ויזה לשהייה קצרה, למרות שהם צריכים ויזה לעבודה.

אברמוביץ' התגורר בתל אביב, שם השקיע רבות בנדל"ן אך גם מימן תכניות רפואה מתקדמות. היא תרמה יותר מ-53 מיליון יורו למרכז הרפואי שיבא לבניית מחלקת אבחון ומחקר חדשה בתחום הרפואה הגרעינית ומרכזי מחקר חשובים נוספים. אברמוביץ' גם השקיע כ-106 מיליון יורו ב-20 סטארט-אפים ישראלים.

הדעה של חדשות פורטוגל אודות הכתבה

פרשנות חדשות פורטוגל:

באשר לטענה על כך שלכאורה נעשה שינוי בויקיפדיה על ידי נציג הקהילה היהודית, שלא בתום לב:

אין שום פסול או טעם לפגם בכך שאישיות מוכרת, אדם העוסק בין היתר בפילנתרופיה, יוצג ברשת על פי מוצאו, שהוכר רשמית על ידי הגורמים המוסמכים. לגיטימי כי גורם אשר נודע לו הדבר, יפעל כדי לעדכן את ערך הויקיפדיה של האישיות, בעיקר כאשר העדכון אינו מתבצע באופן אנונימי אלא בזהות גלויה.

עדכון פרט זה בוצע ללא כל הסתרה של הגורם המעדכן, ואף לא ננקטה פעולת הסוואה כמו למשל פניה לעורך מוכר בקהילת הויקיפדיה בתשלום. ראוי לציין כי פרקטיקה מסוג זה כן נהוגה במקרים בהם גורם אינטרסנטי מבקש "להנדס" ערך בויקיפדיה ממניעים לא כשרים.
לגבי כמות העריכות, 16 במספר, מדובר בנתון סביר בהתחשב בעובדה שבשעת הכתיבה, לעתים שומרים את הנוסח מספר פעמים עד לשמירת הנוסח הסופי.

אם נשתמש בכתבה זו כדוגמה, בדיקה פשוטה מגלה שהיא נערכה כבר 110 פעמים, כלומר, גרסאות עריכה רבות נשמרו, כפי שניתן לראות בצילום המסך:

האם ״יהודי רוסי״ יכול לטעון למוצא ספרדי או פורטוגלי? 

ישנם יהודים רבים ממוצא רוסי, פולני, בלרוסי וכיו"ב, אשר השורשים המשפחתיים שלהם בקהילות יהדות ספרד. למעשה, הם רבים הרבה יותר ממה שנהוג לחשוב, אך נתקלים בקשיים משמעותיים להוכיח זאת.


למרות מכשול ההוכחה, הקהילה היהודית בפורטוגל כבר הכירה בעבר במקרים דומים, כאשר היא מצאה הצדקה לכך, כך שאין מדובר במקרה חריג במיוחד.

זוהי הסיבה שבעטייה הקהילות היהודיות הן אלו שהוסמכו להעניק את ההכרה בהשתייכות השורשית. הקהילות בקיאות בנתונים הגנאלוגיים ובמפת השורשים של בני העם היהודי. כמו כן, מרכזי הקהילות מצויים בקשר עם ארכיונים ומאגרי מידע שונים ובעלי גישה נוחה לתיעודים היסטוריים.


על כן, מדובר בכתבה המציגה את המקרה באופן מגמתי. אנו ממליצים לצרוך מידע עיתונאי בעין ביקורתית ולבחון תמיד האם העיתון או התחקיר, מציג מידע לאחר תחקיר מעמיק ואובייקטיבי.


יש לציין כי העיתון לא העז לטעון במפורש שלרומן אברהמוביץ אין קשר משפחתי ליהדות ספרד, אלא ניסה להציג את הדברים באופן שישתמעו כך.

תגובה לכתבה מדוברות רומן אהרונווביץ לעיתון טלגרף

https://www.telegraph.co.uk/football/2021/12/18/chelsea-owner-roman-abramovich-becomes-portuguese-citizen-discovering/#:~:text=His%C2%A0family%20links,has%20family%20roots.”

במידה ויש לכם עדויות ומידע לשתף אותנו בנושא אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו  למייל של המערכת:

ne**@po************.com

אוהבים את פורטוגל ? שתפו בקליק

מאמרים נוספים

רוצים לדבר עם המומחים שלנו ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם