שגרירת פינלנד בפורטוגל מציינת, בריאיון לסוכנות לוסה, כי השתתפות המדינה בווב סאמיט הייתה "חשובה מאוד" ו"חיובית", וכי הטכנולוגיה היא נקודת המוצא בין שתי המדינות.
"ווב סאמיט חשובה לנו מאוד והופכת לחשובה עוד יותר, הייתי אומרת, משנה לשנה", אומרת טיטה מאיה-לואוטו. מה שנחשב לאחת מפסגות הטכנולוגיה הגדולות, התקיים בין 11 ל-14 בנובמבר בליסבון.
"יש לנו את האירוע שלנו שדומה יחסית, שנקרא Slush, שמתקיים בין 20 ל-21 בנובמבר בהלסינקי, ולפני כן יש את פסגת הדיגיטציה של טאלין, אסטוניה, בין 19 ל-20 בנובמבר."
לכן, "זה כמו סדרה רצופה של פסגות טכנולוגיה. קודם יש לנו כאן את ווב סאמיט, אחר כך יש את פסגת אסטוניה ואז את פסגת פינלנד", מונה הדיפלומטית.
פסגות אלה "יש להן מיקוד מעט שונה", אבל הן מתחברות זו לזו, בהתאם למטרה של כל אחת מחברות הטכנולוגיה, החל ממשיכת משקיעים גדולים, התחלת עסק, ועוד.
אחר כך, "כמובן, יש לנו את משיכת הכישרונות", אומרת שגרירת פינלנד.
בפורטוגל יש מספר חברות טכנולוגיה פיניות, כולל נוקיה ואחרות. וחברות אלה "זקוקות ליותר כוח אדם, צריכות למשוך כישרונות לשירותיהן, ואנחנו עובדים איתן" למטרה זו, היא מוסיפה.
וווב סאמיט "היא מקום לעשות זאת אם רוצים למשוך כוח עבודה מאמריקה הלטינית", למשל.
לגבי סיכום הנוכחות של פינלנד במהדורה של השנה, טיטה מאיה-לואוטו אומרת שהוא חיובי.
"לפי כמות האנשים שעברו כאן בדוכן והשתתפו באירועים המקבילים שלנו, אני חושבת שזו הייתה החלטה טובה שקיבלנו", היא מדגישה.
התוצאה "חיובית מאוד, יש הרבה עניין בפינלנד", היא מוסיפה.
"אנחנו ידועים בדיגיטציה, בחינוך וביצוא מונע טכנולוגיה", היא מציינת, ומזכירה שבווב סאמיט היה "מספר שיא של חברות" פיניות, ש"גם חושבות שזה מועיל מאוד" להיות באירוע.
בנוגע לפורטוגל ופינלנד, השגרירה מדגישה את העובדה ששתי המדינות משקיעות בטכנולוגיה ואת ההשפעה שהייתה לכך.
"אני תמיד כל כך מתפעלת מהסיפור של ליסבון. כלומר, כוח העבודה שהיה מאוד מכוון לתיירות במהירות פנה לעבוד בטכנולוגיה", היא אומרת, ומזכירה את "המרכזים השונים באזור פורטו וכן הלאה".
"וכמובן, יש לנו בזה תועלת הדדית, […] מעין נקודת פתיחה משותפת בין שתי המדינות", היא מסכמת.