דסקטופ

מובייל

פליטי קריפטו שנמלטו מאוקראינה מצאו מקלט בפורטוגל. 

כמו מדינות אחרות במערב אירופה שהפכו למקלט עבור אוקראינים הנמלטים מפלישת רוסיה, גם פורטוגל סופגת זרם של פליטים.

אבל לעובדי קריפטו מאוקראינה, שהתבססה כמרכז תעשיית הקריפטוגרפיה בשנים האחרונות, אולי יהיה קל יותר להתחיל מחדש בפורטוגל מאשר ביעדים אחרים באירופה.

אחת הסיבות היא שפורטוגל כבר הופכת במהירות למרכז משלה בתחום המטבעות הדיגיטליים,עם מסים אפסיים על רווחי מטבעות דיגיטליים, עלויות מחיה סבירות וטמפרטורות מתונות שמשתלבים כדי למשוך אליה קהל של חסידי קריפטו.

לפני פלישת רוסיה, היו האוקראינים הקבוצה החמישית בגודלה של אזרחים זרים בפורטוגל. בשלושת השבועות האחרונים קיבלה המדינה יותר מ-13,000 פליטים אוקראינים לאחר שהממשלה אישרה צעדים להאצת ופישוט תהליך הכניסה של הנמלטים מהמלחמה. זה בערך כמו המספר הכולל של פליטים שהגיעו לפורטוגל מאז 2015, על פי נתונים שנאספו על ידי שירות ההגירה והגבולות הפורטוגזי, או SEF.

כתוצאה מכך, מספר האזרחים האוקראינים בפורטוגל עלה לכ-40,000 מכ-27,200 בשנת 2021, מה שהופך אותה לקבוצה השלישית בגודלה במדינה של אזרחים לשעבר. הברזילאים הם מספר 1, ואחריהם הבריטים.

מספר התושבים הזרים החיים בפורטוגל עלה ב-40% בעשור האחרון ל-555,299 אנשים, לפי המכון הלאומי לסטטיסטיקה.

בנוסף למס האפס על רווחי קריפטו (רווחים הנובעים ממכירת מטבעות קריפטוגרפיים אינם חייבים במס הכנסה אישי אלא אם הם נחשבים לפעילות מקצועית), פורטוגל מציעה גם לחלק מהזרים מס קבוע של 20% על הכנסתם או דירה 10% מס על הפנסיה שלהם.

כיום, אפילו חובבי קריפטו מספרד השכנה, שחולקת אקלים דומה, החלו לחצות את הגבול לפורטוגל לאחר שממשלתם בשנה שעברה הכריזה על אזרחי ספרד להצהיר על אחזקות הקריפטו שלהם במאמץ להילחם בהונאת מס. דוברת משרד האוצר של פורטוגל סירבה להתייחס לשינויים אפשריים בכללי הקריפטו בפורטוגל, שם צפויה ממשלה חדשה להשתלט בשבועות הקרובים. 

במידה ויש לכם עדויות ומידע לשתף אותנו בנושא אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו  למייל של המערכת:

ne**@po************.com

אוהבים את פורטוגל ? שתפו בקליק

מאמרים נוספים

רוצים לדבר עם המומחים שלנו ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם